Den första dagen på ett nytt år och jag konstaterar att jag är en elddrake. Det passar mig bra att vara född i drakens år enligt det kinesiska horoskopet. Det ger mig kraften inför det nya året.

Drakens år är innovationernas och företagsamhetens år, den oräddes och stoltes år. Draken är en ohämmad varelse med massor av energi och kreativitet. Den är eldig och passionerad och drar sig inte för någonting.

Kinesisk drake

Kinesisk drake

Draken är den enda mytologiska varelsen i deras horoskop. Den placeras ovanför dörrar och på tak för att skrämma bort demoner och onda andar. Det passar den sinnesstämning som jag startar året med. De som känner mig skulle inte försöka provocera mig idag. Elden lyser långt bak i mina mörka ögon.

Draken är även en symbol för makt och rikedom. Jag har makten över mitt liv och rikedomen består för mig av mina barn och min familj. Sedan har jag givetvis mål för hur ekonomin ska förändras i år.

Draken är även en symbol för det manliga och positiva elementet yang. Ursäkta att jag vrider lite på mig när det positiva elementet är manligt och det negativa kvinnligt. Jag tror på jämlikhet och att det ska vara lika villkor oavsett. Jag deltar i kvinnliga nätverk för att försöka nå det. Inte för att särbehandlas.

Med det här vill jag bara säga att jag är redo för de utmaningar som det nya året bär med sig. Om än lite vassare och med mer eld än tidigare.

%d bloggare gillar detta: