Att förverkliga saker är underbart. Nu har jag till slut förverkligat drömmen om ett eget växthus.

Jag har varit sugen på att skaffa växthus i flera år och nu har det till slut blivit verklighet. Det är ett Odla från Skånska byggvaror. Det har en yta på 11,4 kvm, så det är bra med yta att odla på.

Än så länge ligger växthuset i kartonger, men i helgen ska vi om vädret tillåter bygga ihop stommen och gjuta fast den. Sen är det bara att vänta tills betongen brunnit klart innan fönstren sätts på plats.

Ekologiskt

Vi kommer att satsa på ekologisk odling. För att få renare livsmedel och bättre koll på vad vi stoppar i oss, helt enkelt. Så jag kommer att köpa någon fröpåse i månaden fram till februari, då jag börjar med frösådden. Jag kommer inte bara att odla i växthuset utan även i odla pallkragar som ska stå bredvid växthuset.

Egen ketchup

Vi har storslagna planer på att göra egen ketchup nästa höst. Så vinter kommer att ägnas åt att läsa på tips om vilka tomater som är lämpligast och de olika stegen i tillverkningen. Det blir kul att testa det, men vi får se hur det går nästa höst.

Tips på grönsaker

Tipsa mig gärna om grönsaker du tycker g om att odla. Och även gärna om hur du vinterförvarar. Jag är nybörjare och tar gärna mot råd från alla håll.

%d bloggare gillar detta: