En lax med asiatisk touch med en härligt fet ostsås. Receptet som vi utgått från hittar du här. Vi har gjort några mindre förändringar när det gäller tillagningen.

CHILI- OCH SESAMLAX

500 g laxfilé
1/2 msk olja
1 msk sesamfrö
1 tsk riven ingefära
sambal oelek
3/4 dl japansk soja
Olja
ev lime att pressa över eller blanda i såsen

Blanda alla ingredienser förutom lax. Rör ihop ordentligt. Häll över laxen i en ugnsform. Stoppa in i ugnen tills laxen är klar.

För mer smak kan laxen ligga i marinaden någon timme.

HET OSTSÅS

2 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk sambal oelek
1-2 pressad vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Blanda allt ordentligt och värm. Vill du ha mer hetta så öka mängden sambal.

Den här laxen var till och med godare att värma upp dagen efter.

Beklagar att det inte finns någon bild. Vi var nog lite för hungriga.

 

%d bloggare gillar detta: