IMG_20141223_1501121 kg rättika
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 dl typ philadelphiaost
1-2 burkar ansjovis (à 125 g)
spadet från en av burkarna
1-2 gula lökar
eventuellt salt och peppar
kokosmjöl, mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd

1. Skär rättikan i så tjocka stavar som du gillar. Koka dessa i lättsaltat vatten i 15 minuter.
2. Stek löken mjuk i smör, men låt den inte få färg.
3. Rör ihop Philadelphiaosten, grädden och crème fraichen.
4. Varva rättika, lök och ansjovis. Häll sedan över ostblandningen.
5. Strö om du vill över kokosmjöl, mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd.
6. Grädda i ugnen 220 grader i 40-60 minuter. Kolla så att rättikan känns så mjuk som du vill ha den.

%d bloggare gillar detta: