2 kg tjocka eller tunna revbensspjäll
4 lagerblad
2 msk salt
1,5 tsk rostade vitpepparkorn (rostas i en het panna i några minuter)
1 dl rött vin
2 kanelstänger
3 msk soja
3 msk tomatpuré
3 cm ingefära, färsk finriven
1 tsk sambal oelek

1. Dela revbensspjällen och lägg i en gryta. Täck sedan med vatten och lägg i lagerblad, salt och peppar.
2. Låt koka upp och skumma av. Sänk värmen och låt revbenen koka i 40-50 minuter.
Köttet är klart när det känns mört och nästan börja lossna från benen.
4. Blanda under tiden marinaden.
5. Häll bort vätskan från köttet och låt svalna.
6. Marinera de avsvalnade spjällen i minst 2 timmar i kylskåp men gärna över natten.
7. Vänd revbenen ett par ggr under marineringen.
8. När revbenspjällen är marinerade grillar du dem i ugn i 175 grader i ca 25 minuter eller tills de fått färg.

%d bloggare gillar detta: