Jag äter varken mjöl eller socker, men ibland kan jag bli sugen på en macka till frukost. Tunnbrödet jag testat har jag hittat hos Nosugaradded, men jag har bytt ut kruskakli mot Fibrex. Mitt bröd blev kanske inte så snyggt, men smaken blev klart godkänt av både mig och min 6-åring.

Tunnbröd

Rullat tunnbröd

Ingredienser:

4 ägg

125 g färskost

0,5 dl fiberhusk

1/2 dl fibrex

1-2 tsk brödkrydda

1,5 tsk salt

Vispa äggen lätt, tillsätt osten och vispa till en jämn smet. Blanda sedan i resten av ingredienserna och se till att vispa ihop det direkt. Låt det svälla i 10 minuter.

Dela sedan upp degen på två plåtar. Lägg plastfolie eller ett bakplåtspapper över och kavla ut degen tunt.

Grädda i cirka 10 minuter tills brödet inte längre känns klibbigt. Skär brödet i delar.

%d bloggare gillar detta: