Skinny selfie

En skinny selfie

Att bilder retuscheras är ingen nyhet, men ibland tycker jag det går för långt. När kändisar gör allt för att se ut som att de svälter. Det kallas för skinny selfies. En ny trend är här som jag verkligen ogillar.

Från början var skinny selfies där personer som tappat vikt visade sina framsteg. Men på den senaste tiden har det även börjat innefatta när kändisar bildredigerar sina selfies så de blir smalare. Några exempel på detta är Kim Kardashian, Laura Csortan, Beyoncé och Nicole Richie. Vissa kändisar, som till exempel Jessica Alba, håller dessutom in magen så att revbenen syns för att ge illusionen av att vara superslimmade och nästan svältande.

Vilket budskap skickar det här till ungdomar som ser upp till dessa kändisar? Att man ska ha framträdande revben för att vara snygg? Att man ska ha lika smala lår som vader? Varför kan vi inte vara nöjda med oss själva?

Psykologer oroar sig för vilket beteende det skapar hos ungdomar. Vi vuxna kan förstå att bilderna är retuscherade, men unga har inte lika lätt att förstå det.

Tro nu inte att jag har något emot smala personer. Men jag tycker om människor som de är och utan retuschering.

 

%d bloggare gillar detta: