Ett recept på en härlig chili. Jag gillar att ha mycket creme fraiche till för att få brytningen starkt och svalt, men det är upp till var och en. Grytan går att göra starkare och mer vuxen med spanska peppar och chilipulver. Men vi gör en lite barnvänligare variant. Jag har även gjort den utan paprika och det fungerar också.

Ingredienser:

1 kg högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk chipotlepasta
0,5 msk spiskummin
0,5 tsk oregano
1 röd paprika
Salt
Peppar
ca 300 g passerade tomater
0,5 dl rött vin

  1. chiliFräs lök, paprika och vitlök i smör tills det mjuknat en aning.
  2. Fräs köttet.
  3. Lägg allt i en stor gryta och tillsätt kryddorna.
  4.  Tillsätt tomater, vin, vatten och chipotlepasta.
  5. Låt grytan koka upp. Låt den sedan koka under lock i ca 2 timmar. Rör om då och då.
  6. Ta sedan av locket och låt grytan småputtra i 1-2 timmar till. Det är klart när köttet är mört och faller isär. Vätskan ska koka ihop.
%d bloggare gillar detta: